Oscar Romero i els claretians

oscar-romero-claretiansAquest diumenge 14 d’octubre Oscar Arnulfo Romero serà canonitzat a Roma. El bisbe màrtir de El Salvador va estudiar al seminari menor diocesà de San Miguel (El Salvador) dirigit en aquell moment pels missioners claretians. El 1943 celebra la seva primera eucaristia a la cripta de la Basílica de l’Immaculat Cor de Maria a Roma, d’aquesta congregació. El maig de 1979, quan ja era bisbe i pocs mesos abans del seu assassinat, torna a Roma amb motiu de la beatificació del pare Francesc Coll. Llavors les Dominiques de l’Anunciata el conviden a Vic. En aquella ocasió, visita també la casa mare dels claretians i la tomba del fundador Antoni Maria Claret.

Dels set anys al seminari amb els claretians, en el seu diari personal recorda un «ambient de sacerdots dignes, humils i servicials»:

“Eran, bajo la sombra del Corazón de María, los Padres Claretianos y los seminaristas, una familia cuyo espíritu era el del mismo fundador, San Antonio María Claret. Aquel famoso manual del seminarista El Colegial instruido no sólo se leía en sus páginas, sino que se vivía en aquel ambiente de sacerdotes dignos, humildes y serviciales, en su sistema activo de educación”. (Oscar Romero, 1962)

Recupereu aquí més detalls del vincle de Romero amb els claretians.

Claret-regal-romero-pare-Lino

oscar-romero-basilica-menor-sagrat-cor-maria-romaOscar Romero i els claretians

 

Tags: ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection