L’educador social Joan Dueñas aposta per acompanyar sense estigmatitzar

blanques-juguen-duenas(Fundació Pere Tarrés i Editorial Claret) Com acompanyen a les persones els professionals de l’educació social? És la pregunta que va motivar Joan Dueñas a escriure el llibre Blanques juguen i guanyen. “Sovint parlem de la motxilla de les persones beneficiàries però no massa de la dels professionals que els acompanyem”, afirma l’autor.

N’ha parlat aquest dijous en l’acte de presentació conjunta de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya. Amb el sutítol Reflexions ètiques d’un Educador Social, és un llibre publicat per l’Editorial Claret.

La presidenta del Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya, Maria Rosa Monreal, va definir el llibre com una “reflexió personal de la tasca educativa amb la finalitat de millorar-la que sota un títol d’estratègia d’escacs amaga la nuesa del fracàs”.

Dueñas ha escrit amb l’objectiu d’autoqüestionar-se com a professional. A partir d’experiències no sempre d’èxit, reflexiona sobre com els professionals es poden alliberar de les pròpies certeses, pors i pesos que duen damunt. “Cal construir un relat de les persones que acompanyem que no els estigmatitzi. Sovint ens quedem amb l’expedient i ens allunyem de les persones”, ha reconegut l’autor de Blanques juguen i guanyen.

L’acte va comptar amb la presència de Joan-Andreu Rocha, degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, la directora de Publicacions de la Facultat, Aina Labèrnia, i l’autor del llibre, que és diplomat en Treball Social per la Universitat de Barcelona i habilitat com a educador social pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

Vinculat al món associatiu, educatiu i de lleure i amb una trajectòria de més de vint anys, Joan Dueñas ha exercit com a educador social en diferents àmbits i actualment forma part d’un Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA).

Blanques juguen i guanyen és una exposició de la tasca que duen a terme els educadors socials i pretén, a partir de casos reals, reflexionar sobre l’impacte de les accions dels agents educatius sobre les persones més vulnerables i, sovint, més vulnerades. El llibre és una reflexió crítica i autocrítica dels deures i responsabilitats dels professionals que pretén ser una eina útil de transformació social.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection