23 de juny. Memòria de l’estudiant Pedro Mardones

L’estudiant claretià Pedro Mardones va néixer el 24 d’agost de 1914 a Vallejuelo, un poblet situat a la Vall de Mena, a la província de Burgos (Espanya). Els seus pares, Miguel i Sebastiana, eren pagesos. Catequitzat per la seva mare, Pedro va mostrar gran afició a l’Eucaristia. Cap dia s’oblidava de resar a la patrona del poble, la Mare de Déu de Cantonada, de qui era molt devot.

Recollim el que diu d’ell la Ressenya Històrica de la Província de Bètica: «Abans que res, l’heroïcitat de la seva vocació. Estimava entranyablement el seu pare, però hi va trobar l’oposició més tancada quan li va manifestar el seu ideal missioner. El no del pare va ser rotund… Però una nit, ajudat per un dels seus cunyats, va abandonar la casa paterna per amagar-se a la casa de Déu. Allà es va presentar l’alcalde del poble amb el seu pare i amb una parella de la Guàrdia Civil. No hi va haver més remei que deixar el noi on ell volia estar. Ja de postulant s’imposava, sense intentar-ho, per la seva pietat, senzillesa i tracte amable. Com a religiós, podem dir que excel·lia en totes les virtuts i a totes es lliurava amb decisió i alegria. Un home de pregària, de pura espiritualitat cordimariana, de sacrifici, mortificació i laboriositat; però sobretot, de gran ascesi mortificant. Un sant. Incorporat a files (1936), els seus caps de la caserna li professaven un respecte molt gran. La vida de la caserna va ser per a ell un martiri continuat. S’escapava sempre que podia per no perdre el ritme de classes i d’estudis. Per a ell, l’estudi era company inseparable de l’oració. Va morir devorat pel tifus. L’alcalde es va oferir per ser el padrí de la seva primera missa. No va poder ser. La va celebrar al cel» (1, pàg. 771).

La seva fidelitat heroica quedaria un cop més acreditada i definitivament segellada en l’última prova: la malaltia infecciosa -tifus- que va ser minant el seu organisme fins a acabar amb la seva vida. Prostrat al llit de l’hospital de Griñón i consumit per la febre, l’únic entreteniment de Pedro era parlar del Col·legi, recordar als germans de Congregació i, especialment, dedicar-se a la lectura de la Bíblia. Va morir el dia 23 de juny de 1937. No havia complert encara els 24 anys d’edat, però estava ja madur per al cel. Tots els que van tenir l’oportunitat de conèixer-lo han coincidit en el mateix judici: «El senyor Mardones era un sant».

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection