16 de juliol. Aniversari de la fundació

fundaberueEl 16 de juliol, festa de la Mare de Déu del Carme, s’escau l’aniversari de la fundació de la Congregació.
«Veient la gran manca que hi ha de predicadors evangèlics i apostòlics en el nostre territori espanyol, els desitjos tan grans que té el poble de sentir la divina paraula i les moltes instàncies que de totes parts d’Espanya fan perquè vagi a les seves ciutats i pobles a predicar l’Evangeli, vaig determinar reunir i ensinistrar uns quants companys zelosos i així poder fer amb altres el que sol no puc »(P. Fundador al Nunci Apostòlic, Vic 12 agost 1849).
«A mitjan maig vaig arribar a Barcelona i vaig retirar​-​me a Vic, i vaig parlar amb els meus amics els senyors canonges doctor Soler i amb el doctor Passarell, del pensament que tenia de formar una Congregació de Sacerdots que fossin i s’anomenessin Fills de l’Immaculat Cor de Maria. Tots dos acolliren molt bé el meu pensament, i el primer, que era precisament Rector del Seminari de Vic, ​em ​va dir que tan bon punt sortissin els col·legials o seminaristes cap a casa a passar​-​hi les vacances, ens podríem reunir nosaltres al mateix Seminari i habitar​-​ne les cambres, i mentrestant Déu nostre Senyor disposaria un altre local.» (Aut 488).
«Vaig proposar aquest mateix pensament al senyor bisbe de Vic, doctor Llucià Casadevall, que m’estimava moltíssim, el qual va aplaudir en gran manera el pla que jo li havia manifestat, i vam convenir que durant les vacances viuríem al Seminari, i ell entre tant faria habilitar el convent de la Mercè, que el Govern havia deixat a la seva disposició, i així es va fer. El senyor bisbe arranjà el local corresponent de la Mercè, i jo mentrestant vaig parlar amb alguns sacerdots, a qui Déu nostre Senyor havia donat el mateix esperit de què jo em sentia animat. Aquests eren: Esteve Sala, Josep Xifré, Domènec Fàbregas, Manuel Vilaró, Jaume Clotet, Antoni Claret, jo, l’ínfim de tots; i de veritat, tots són més instruïts i més virtuosos que no pas jo, i em tenia per molt feliç i sortós de considerar me criat de tots ells» (Aut 489).
«El dia 16 de juliol del 1849, trobant nos ja reunits, amb l’aprovació del senyor bisbe i del senyor rector, vam començar els sants exercicis espirituals al Seminari nosaltres sols, amb tot rigor i fervor. Com que precisament aquest dia 16 és la festa de la Santa Creu i de la Mare de Déu del Carme, per tema de la primera conferència vaig posar aquelles paraules del salm 22: Virga tua et baculus tuus ipsa me consolata sunt (v.4). Al·ludint a la devoció i confiança que hem de tenir a la Santa Creu i a Maria Santíssima; aplicant, endemés, tot el salm al nostre propòsit. D’aquells exercicis tots vam sortir​-​ne molt fervorosos, resolts i determinats a perseverar i, gràcies siguin donades a Déu i a Maria Santíssima, tots han perseverat molt bé. Dos han mort i es troben actualment a la glòria del cel fruint de Déu i del premi dels seus treballs apostòlics i pregant pels seus germans» (Aut 490).
«Així vam començar i així continuàvem guardant estrictament una vida perfectament comuna. Tots anàvem treballant en el sagrat ministeri. ​Acabats​ els exercicis que jo vaig donar a la naixent i petita Comunitat, van dir​-​me que donés uns altres exercicis espirituals al clergat de la ciutat de Vic​,​ a l’església del Seminari. I heus aquí que el dia 11 d’agost, en baixar de la trona a l’acabament del darrer acte, l’Il·lm. Sr. Bisbe em mana que vagi a Palau, i en arribar hi em lliura el nomenament reial, datat el dia 4 d’agost, per l’arquebisbat de Cuba. Jo vaig quedar com mort amb una tal notícia. Vaig dir que de cap manera no l’acceptava, i així vaig suplicar al senyor bisbe que es dignés a contestar per mi dient que de cap manera no l’acceptava.» (Aut 491).
«¡Oh Déu meu, beneït sigueu per haver-vos dignat a escollir els vostres humils servents per a Fills de l’Immaculat Cor de la vostra Mare santíssima!» (Aut 492).
«¡Oh Mare beneïdíssima, mil lloances us siguin donades per la finesa del vostre Cor Immaculat i haver-nos pres per Fills vostres! Feu, Mare meva, que corresponguem a tanta bondat, que cada dia siguem més humils, més fervorosos i més zelosos de la salvació de les ànimes.» (Aut 493).

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Catequesi | Recomanacions 2019

Cardenal Sistach | ‘Laudato Si’ i Grans Ciutats’

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection