Compartint la nova província amb els laics

20190706_presentacio-nova-provincia-laics (5)

Una setmana després de l’anunci oficial de la creació de la nova província claretiana de Sant Pau, aquest dissabte 6 de juny es va celebrar una nova trobada de laics vinculats a les presències claretianes per compartir aquest procés. La trobada ja formava part del calendari previst per aquest curs.

El provincial de Catalunya, el pare Ricard Costa-Jussà, va presentar la versió final del document ‘Cap a un projecte provincial de vida i missió′ que s’ha anat elaborant durant el procés de creació de nova província que englobarà els organismes de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia. Va centrar-se principalment en la part del document que fixa les formes de treballar i d’actuar en la nova província. El pare Costa-Jussà va destacar l’actitud amb què caldria rebre aquesta nova organització, sense quedar-se encallats en el passat, bloquejats pels problemes del present, o esperant passivament el futur.  Va remarcar especialment que aquesta reorganització sobretot ha de servir per no perdre mai de vista la finalitat de totes les obres claretianes: la missió. Una missió que a cada lloc es concreta en la pastoral parroquial, l’educació, l’acció social, el lleure o la cultura.

En la jornada el prefecte d’apostolat, el germà Josep Codina, va presentar el document ‘Projecte marc de la missió claretiana en el món de la inclusió’. També és fruït del recorregut conjunt que ja s’ha fet amb les diverses trobades de les iniciatives  de la nova província dedicades més directament a l’acció social. El treball compartit ha servit per posar de relleu la motivació d’aquest compromís social i que les obres han de respondre al compromís conjunt de tota la família claretiana amb les necessitats del nostre entorn.

En la trobada es va transmetre als representants de les diversos presències a Catalunya la invitació a compartir tot aquest treball amb les seves comunitats.

20190706_presentacio-nova-provincia-laics (3) 20190706_presentacio-nova-provincia-laics (4) 20190706_presentacio-nova-provincia-laics (1) 20190706_presentacio-nova-provincia-laics (2)

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Catequesi | Recomanacions 2019

Cardenal Sistach | ‘Laudato Si’ i Grans Ciutats’

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection