25 de juliol. Jaume el Major, Apòstol i compatró

front_claretL’apòstol Jaume el Major, germà de Joan i fill de Zebedeu, probablement naturals de Cafarnaüm, era d’una família de pescadors benestant -tenien jornalers-, i tots dos germans figuren en la tradició sinòptica entre els primers deixebles cridats per Jesús (cf. Mc 1,18-20 par). La tradició llucana ha conservat una informació particular sobre els dos germans: davant la negativa dels samaritans a donar-los allotjament, desitgen que baixi foc del cel i els consumeixi (cf. Lc 9,54s). Potser va ser aquesta impetuositat, corregida severament per Jesús, el motiu que el Mestre els donés el sobrenom de “fills del tro” (Mc 3,17). A més, el tercer evangelista ha millorat la imatge dels dos germans ometent la seva ambició dels primers llocs en el regne de Jesús (cf. Mc 10,35-40).

Per al pare Fundador té un significat especial el títol “Boanerges” (fills del tro), aplicat a Jaume i Joan. Claret es veurà a si mateix i a la Congregació en una peculiar continuïtat amb els fills del tro, que ell interpreta abans de res com a exercici de la predicació: «El dia 24 de setembre, dia de la Mare de Déu de la Mercè, a dos quarts de dotze del matí, el Senyor va fer me entendre allò de l’Apocalipsi 10,1. Vaig veure també un altre àngel valerós que baixava del cel revestit d’un núvol …] va posar el peu dret damunt el mar i l’esquerra sobre la terra (primer a la diòcesi de Cuba i després a les altres diòcesis). I llançà un gran crit, a manera d’un lleó quan rugeix. I després d’haver cridat, set trons n’articularen les veus. Aquí vénen els fills de la Congregació de l’Immaculat Cor de Maria; diu set, el nombre és indefinit; aquí vol dir tots. Els anomena trons perquè com a trons cridaran i faran sentir la seva veu; també per l’amor i zel, com sant Jaume i sant Joan, que foren anomenats fills del tro. I el Senyor vol que jo i els meus companys imitem els apòstols sant Jaume i sant Joan en el zel, en la castedat i en l’amor a Jesús i Maria» (Aut 686).

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

TROBADA GOVERN GENERAL I SUPERIORS MAJORS A XILE

Nou web de la província de Sant Pau

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection