27 de juliol. Beat José María Ruiz, formador i màrtir

ruizEl pare José María Ruiz va néixer a Jerez de los Caballeros, província de Badajoz (Espanya), el dia 3 de setembre de 1906. Va fer la seva primera professió al seu poble natal, el 15 d’agost de 1924. Va professar perpètuament a Zafra el 23 d’octubre de 1927. A Zafra (Badajoz) va realitzar els seus estudis sacerdotals i va ser ordenat sacerdot l’any 1932. Tot just ordenat prevere, el P. Ruiz va ser destinat pels seus superiors a Sigüenza (Guadalajara) com a Prefecte de postulants. A la seva formació es va lliurar en cos i ànima fins al final, fins a vessar la sang pels seus formands.

Des de juliol de 1936 la Guerra Civil es va estendre imparable per tot Espanya i Sigüenza no va ser una excepció. Era l’alba del dia 25 de juliol. Els milicians van visitar per tercera vegada Sigüenza, començant a fustigar a tots els representants de la dreta política i del clergat secular i religiós. Van capturar i van portar a declarar el bisbe i algun dels Missioners Claretians. A Palacio de Infantes, on estava establert el Postulantat Menor, van arribar notícies d’aquests desordres. Al capdavant hi havia el pare José Maria Ruiz. Va reunir als postulants i els va explicar la situació. Les circumstàncies exigien la dispersió cap a llocs més segurs. Els va donar alguns consells de com havien de comportar-se allà on fossin: mai haurien trair al Senyor ni a la Verge, la nostra Mare; haurien d’estar disposats a donar la vida si fos necessari. Ell mateix va oferir la seva vida per ells, davant la Verge, amb aquestes paraules: «Si voleu, Mare, una víctima, aquí em teniu; escolliu-me a mi; però no permeteu que passi res a aquests innocents que no han fet mal a ningú».

Els postulants es van dividir en diversos grups. Els més petits es van dirigir a Guijosa, un poblet prop de Sigüenza. En l’Eucaristia del matí del 26 de juliol, el pare Ruiz va renovar el lliurament sacrificial que havia fet a Sigüenza abans de la dispersió: «Si voleu una víctima aquí em teniu, Senyor». El dia 27 de juliol, un grup de milicians es va acostar des Sigüenza a Guijosa i es van dur pres el pare Ruiz, a la vista dels innocents postulants. El van escorcollar, es van burlar d’ell i el pare Ruiz va caure de genolls exclamant: «Mare de Déu del Carme, jo us ofereixo la meva vida per la salvació d’Espanya». El camió va arrencar camí de Sigüenza. En passar per la falda del turó anomenat Otero es va aturar. Van fer baixar al pare Ruiz i allà mateix, prop de la carretera, van immolar el pastor que va oferir la seva vida per les seves tendres ovelles. Els postulants que havien quedat a Guijosa van ser traslladats de nou a Sigüenza per ordre dels milicians. En passar prop de l’Otero van veure el cos d’un home que semblava adormit. Però aguditzant la seva vista i ja més a prop, tots van reconèixer el cos del pare Ruiz que havia donat la vida per ells, com Jesús.

El pare Ruiz va ser beatificat amb altres companys claretians a Tarragona el 13 d’octubre de 2013.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

TROBADA GOVERN GENERAL I SUPERIORS MAJORS A XILE

Nou web de la província de Sant Pau

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection