28 de juliol. Beats E. Tomás Cordero i companys

corderoDurant la Guerra Civil, entre els anys 1936-1939, un grup d’Estudiants missioners, fugint del  Teologat de Zafra (Badajoz – Espanya), va buscar refugi a Ciudad Real, lloc que va semblar llavors més segur. Estant en aquella ciutat i davant l’ombrívol caire que anava prenent la situació, els superiors de la Província de Bètica van entendre que aquell lloc tampoc oferia les garanties de protecció i empara que al principi semblava oferir. I així, després de rebre unes falses promeses de seguretat, van determinar traslladar a Madrid el grup d’Estudiants refugiat allà.

Segons els testimonis dels fets a l’estació ferroviària de Ciudad Real van ser reconeguts com a religiosos, malgrat la seva indumentària seglar. A la primera parada del viatge, uns milicians els van obligar a baixar del tren entre insults i amenaces de mort. Les seves amenaces es van fer realitat. Un cop a terra, van ser col·locats entre les vies de l’estació de ferrocarril propera a la població de Fernán Caballero. Aliniats, entre la segona i tercera via, es va efectuar la descàrrega que va acabar amb les seves vides. Entre els crits de «Visca Crist Rei, Visca el Cor de Maria!» van ser martiritzats els nostres Estudiants sota el foc dels fusells. Era el 28 de juliol.

Els noms d’aquests 14 màrtirs claretians que van lliurar la vida per la seva fe, per la seva vocació i per Crist són aquests: Tomás Cordero, Claudio López, Ángel López, Primitivo Berrocoso, Antonio Lasa, Vicente Robles, Melecio Pardo, Antonio María Orrego, Otilio del Amo, Cándido Catalán, Ángel Pérez, Abelardo García, Gabriel Barriopedro y Jesús Aníbal Gómez, aquest últim de nacionalitat colombiana. A ells cal afegir el germàFelipe González, que va ser martiritzat també a Fernán Caballero, a la porta del cementiri, el 2 octubre 1936. Tots ells van ser beatificats, juntament amb el pare Ruiz Cano, el 13 d’octubre de 2013 a Tarragona.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

TROBADA GOVERN GENERAL I SUPERIORS MAJORS A XILE

Nou web de la província de Sant Pau

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection