Balàfia manté viva la tradició d’aplegar el veïnat per la missa de sant Bartomeu

20190825-sant-bartomeu-balafia-lleida

(Isabel Hornos/Claret Balàfia-Lleida) En el marc del programa d’actes de la Festa Major de Balàfia, diumenge 25 d’agost s’ha celebrat la missa en honor de Sant Bartomeu, patró del barri. L’eucaristia ha estat presidida per Dion Paskalis i concelebrada per la resta de membres de la comunitat claretiana, els preveres Nemesi Solà, Jaume Sidera i Josep Vilarrúbies.

Sant Bartomeu va ser uns dels dotze Apòstols de Jesús, testimoni de la seva Ascensió al Cel i impulsor del cristianisme a Armènia. Multitud de pobles i ciutats d’arreu del món, comparteixen amb nosaltres el patronatge de Sant Bartomeu, a l’igual que les persones que treballen les pells, fabriquen o usen cuir, guants, abrics, cinturons i botes, enquadernadors, pastors i vaquers. Segons la tradició, també és sanador de les convulsions, crisis espasmòdiques i malalties nervioses en general. A Balàfia, com és costum des de fa molts anys, es ret homenatge a Sant Bartomeu en una celebració eucarística, inclosa en el programa d’actes, amb la voluntat de mantenir viva la tradició d’aplegar el veïnat en un acte religiós dedicat al sant i compartir una acció de gràcies a Déu per la seva estimació universal.

L’església de Sant Antoni M. Claret s’ha omplert de gom a gom de veïns i veïnes que han volgut compartir aquesta acció de gràcies. A la celebració també hi han assistit representants de la corporació municipal, de l’associació veïnal i d’altres entitats del barri. També hi eren les pubilles i els hereus de la Festa Major que, en el moment de l’ofertori, han presentat els seu rams de flors al sant patró, en nom de la joventut balafienca.

Al final de la celebració, les persones assistents han pogut gaudir de la interpretació a violí de la peça Llegendes d’una passió (The Ludlows), de James Horner, a càrrec de la jove Gemma Franco.

Des de la parròquia s’ha animat a tothom a seguir gaudint de la festa, sense deixar de treballar per la cohesió social, per les famílies i les persones, especialment les més vulnerables, que conviuen al barri.

 

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection