La capella del cementiri de Lleida acull la festa del beat Francesc Castelló

20190928-beat-castello

(Bisbat de Lleida) La capella del cementiri de Lleida va acollir el matí del 28 de setembre l’eucaristia de la festa litúrgica del beat Francesc Castelló i commemoració del 83 aniversari del seu martiri, ocorregut el 29 de setembre de 1936.

L’eucaristia, que va commemorar  també la jornada dels màrtirs de Lleida, va ser presidida per Gerard Soler, vicepostulador de la causa de beatificació del beat Castelló i concelebrada per altres cinc preveres, entre ells Joan R. Ezquerra, director del secretariat per a les causes dels sants. En una breu intervenció al finalitzar la celebració, Ezquerra va anunciar que a finals d’aquest any el procés de beatificació de 169 màrtirs lleidatans, sacerdots i seglars iniciat el 2006 i ja gairebé en la seva fase final, serà finalment presentat a la congregació per a les causes dels sants de Roma a finals d’aquest any, per tal de que rebi l’aprovació definitiva dels cardenals  i obri així el camí per a la posterior beatificació, que haurà de determinar el papa Francesc.

Tot seguit, els concelebrants i fidels, entre ells alguns familiars dels màrtirs, van traslladar-se fins la fossa comuna on reposen les despulles del beat Francesc Castelló i d’altres 15 beats i màrtirs lleidatans, entre ells les del bisbe màrtir de Lleida el beat Salvi Huix Miralpeix. Davant la placa que assenyala l’indret de la sepultura del jove màrtir lleidatà i de la resta del màrtirs, va fer-se una pregària i després de cantar el Crec en un Déu, tothom deposità un clavell damunt la làpida commemorativa.

L’acte va culminar davant una segona placa,  la que recorda en la mateixa fossa comuna els 26 màrtirs claretians allí sepultats i que foren beatificats a Barcelona el 21 d’octubre de 2017. El claretià Josep Vilarrubias va qualificar l’indret com “un gran  relíquia martirial, no solament per commemorar els fets i admirar l’heroïcitat dels màrtirs, sinó sobretot per a refermar la nostra crida, com la d’ells, a ser testimonis compromesos de l’Evangeli”.

Tags: , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection