8 de desembre. Immaculada Concepció de Maria Verge

anunciacio-gabrielCelebrem avui la solemnitat de la Immaculada Concepció de Maria Verge. Els primers indicis d’aquesta festa es remunten al segle VII, a Orient, sobre la base d’una tradició que sostenia la fe en la immunitat de tota taca de pecat de la Mare del Senyor. A Occident, en canvi, la festa va començar a celebrar-se de manera oficial a partir de 1476, tal com apareix en el calendari litúrgic romà. El 8 de desembre de 1854, el Papa Pius IX va proclamar en la seva butlla “Ineffabilis Deus” que Maria, en previsió dels mèrits de Crist, va ser preservada de tot pecat.

Aquesta solemnitat litúrgica se situa en l’Advent, com una invitació a contemplar la imatge de Maria, la plena de gràcia, abans de contemplar el misteri íntegre de Betlem. En els textos bíblics de l’Advent i en els d’aquesta solemnitat podem fonamentar la comprensió del dogma de la Immaculada Concepció i enquadrar millor la seva figura en la visió global del misteri cristià.

Ara bé, pel que fa Claretians, avui és obligat recordar que l’adjectiu immaculat és el que forma part del nom oficial del nostre institut religiós i és precisament el que s’aplica al Cor de Maria:

«Ens diem Fills de l’Immaculat Cor de Maria o Missioners Claretians» (CC 1).

Interessa captar bé l’abast carismàtic d’aquest terme; és a dir, el que significa per al nostre fundador i el que ha de representar per a nosaltres mateixos. Per sant Antoni Maria Claret el fet de la Concepció Immaculada té una doble dimensió: personal i social. El comprèn, certament, com a plenitud de gràcia i preservació de tot pecat, però intueix en aquest fet una dimensió apostòlica especial: contempla el pla de Déu vencent la serp i la seva descendència per mitjà de la Dona i la descendència d’aquesta. Per Claret la Dona és Maria i la seva descendència són tots els seus fills, especialment els missioners (cf. Aut 686-687). Claret contempla el misteri de la Immaculada en un sentit apostòlic de lluita. Més que un misteri de bellesa, la Immaculada és, per a ell, la vencedora de Satanàs, que ha de seguir lluitant i vencent en la seva descendència.

I aquest és també el sentit que té la presència de Maria en la nostra Congregació i en la nostra acció evangelitzadora. Per als Claretians, hereus de l’esperit de sant Antoni Maria Claret, Maria Immaculada és, sobretot, la Victoriosa, la Nova Eva enemistada amb la serp, la lluitadora en el combat contra el mal en totes les seves formes. En aquest dia, les Religioses de Maria Immaculada (Missioneres Claretianes) celebren la seva festa principal.

Tags: , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Materials Advent 2019

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Catequesi | Recomanacions 2019

Cardenal Sistach | ‘Laudato Si’ i Grans Ciutats’

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection