Valuós i decisiu: així és l’estil de vida missioner

20200204-cet-missioners

(CET) Aquest dimarts i dijous ha tingut lloc al Santuari de Loreto de Tarragona la trobada anual de les Delegacions de Missions dels bisbats amb seu a Catalunya. El missioner claretià Josep Roca hi ha participat en representació de la Unió de Religiosos de Catalunya. La trobada també ha comptat amb Antoni Calvera, missioner combonià; les aportacions de Conchita Fargas, de Cristians amb el Sud i el coordinador de Cristians sense Fronteres a Catalunya, Manel Górriz, que ha aportat noves maneres de treballar en equip per a millorar la relació interdiocesana de les Delegacions de Missions.

“És vital que l’Església surti a anunciar l’evangeli a tothom, a tots els llocs, en totes les ocasions, sense retards i sense por”. Aquestes paraules del papa Francesc després de la celebració del Mes Missioner Extraordinari han situat la reflexió i el diàleg sobre l’acció missionera constatant l’estil de vida, valuós i decisiu, dels missioners i missioneres com a resposta a situacions de gran vulnerabilitat (empobriment), transmetent forts valors cristians des de la seva vocació evangelitzadora (lliurament al Crist, servei i caritat), i aportant un testimoni necessari en la pastoral ordinària de les nostres diòcesis.

Durant la trobada, que ha estat presidida per Enric Benavent, bisbe de Tortosa i coordinador de Missions a la Conferència Episcopal Tarraconense, s’han revisat diverses qüestions relacionades amb les escoles concertades i s’ha programat dues reunions amb la Fundació Escola Cristiana de Catalunya al febrer i al març. També s’ha tractat la relació de les delegacions de Missions amb els Mitjans de Comunicació —creant un equip conjunt responsable en aquest àmbit—, la pròxima celebració del Tren Missioner a Montserrat, les campanyes missioneres de les diferents Jornades i la preparació conjunta de la propera Jornada Mundial de pregària per les Vocacions i la Jornada de Vocacions Natives del dia 3 de maig.

Coincidint amb l’inici del Centenari de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT) els equips de les delegacions han visitat les instal·lacions de l’AHAT on es conserva documentació relativa a les missions de Rwanda i El Congo, a partir del pontificat de l’arquebisbe Josep Pont i Gol.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection