11 de febrer. Aniversari aprovació Constitucions Renovades (1982)

dav

Les Constitucions condensen i transmeten l’experiència evangèlica de l’Autobiografia del pare Claret.

L’11 de febrer és per a nosaltres una data significativa ja que ens permet fer memòria agraïda de les Constitucions que el nostre sant Fundador va deixar a la Congregació i que l’Església ha reconegut com traçat evangèlic genuí, capaç d’orientar el nostre seguiment de Jesús.

En efecte, en aquesta data de 1870, i després de la súplica portada personalment a Roma pel P. Claret, les nostres Constitucions van ser aprovades pel Papa Pius IX. Al seu torn, i com a signe de continuïtat històrica, l’11 de febrer de 1982 és també la data del Decret de la Congregació per als Instituts Religiosos i Societats de Vida Apostòlica pel qual quedava aprovada la revisió postconciliar de les nostres Constitucions.

Per què celebrem la data de l’aprovació de les nostres Constitucions, tant en el seu text primitiu com en el text postconciliar? Encara que no siguin més que un petit llibre, sense pretensions de tractat teològic o històric, són el nostre llibre de vida, la raó de ser del qual consisteix en arribar a traduir-lo en vida i experiència missionera. Com a tal, ens facilita abans de res fer memòria del camí discipular del Pare Fundador i de molts germans: una experiència que val la pena compartir al seu costat en el seguiment de Jesús. Aquest petit llibre condensa i transmet la mateixa experiència evangèlica expressada en l’Autobiografia.

D’altra banda, en la nostra regla de vida trobem les claus que fan real, alhora que significativa, la nostra pertinença a l’Església de Jesús; és la realitat eclesial la que dóna sentit a la vida comunitària, missió, identificació amb Crist, opcions pel Regne, servei als humils: llenguatge vertebrador del nostre projecte de vida.

I, per sobre de tot, en fer memòria agraïda de les nostres Constitucions, celebrem el nostre do més gran, que és posar el Jesús de l’Evangeli en el centre de la nostra existència. Les seves paraules, els seus fets, els seus gestos quotidians, així com la seva mort i resurrecció, esdevenen proposta per al nostre aprenentatge, compromís per al nostre viure i joiosa esperança d’arribar a la plenitud en Ell.

Tags: ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection