Claret difon les causes de Casaldàliga en el llibre ‘Un bisbe contra tots els murs’

9788491362821

L’Editorial Claret acaba de publicar un llibre de la jove periodista brasilera Ana Helena Tavares, traduit del portugès per Josep Roca, Un bisbe contra tots els murs. La vida i les causes de Pere Casaldàliga. Tavares, nascuda a Río de Janeiro, és periodista formada a les Facultats Integrades Hélio Alonso. Josep Roca i Alsina, missioner claretià, va ser ordenat sacerdot l’any 1979. Des de 1984 fins a 2010 va realitzar la seva tasca a la missió amazònica de Guajarà-Mirim, a la frontera brasilera amb Bolívia. 

El llibre és fruit de les entrevistes que la periodista ha fet a gairebé a 30 persones que han conviscut, han conegut i encara coneixen i conviuen amb Pere Casaldàliga, preguntant-los què pensen sobre el missioner claretià. Tot aquest material l’ha agrupat entorn a les grans causes que ha defensat i segueix defensant el bisbe Pere Casaldàliga. 

El llibre vol presentar-nos i ajudar-nos a conèixer les grans causes que han mogut i mouen la vida del bisbe, els motius de fons que té per actuar com actua i viure com viu, la relació que té amb la gent que l’envolta i, també, amb alguns grups significatius com les dones, els negres, els indígenes, els camperols sense terra, el conflicte amb el Latifundi, la seva relació amb l’Església del Brasil, amb Roma i amb altres països de Llatinoamèrica. Una altra part molt significativa del llibre recull el temps més actiu de Pere Casaldàliga, és a dir, els anys en què va conviure amb els governs militars del Brasil, on hi havia persecució a tot allò que tingués una espurna de llibertat. 

El germà Marcelo Barros afirma que “m’ha admirat profundament veure com una periodista aconsegueix entreveure i assenyalar de forma tan respectuosa i reverent el misteri amagat en la història que descriu amb competència i saviesa. Ens mostra la vida de Pere Casaldàliga com a realització progressiva d’una missió que l’agafa totalment i el consagra a un projecte al qual ell serveix de manera radical.”

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection