El grup de confirmació de la parròquia Claret de Lleida es prepara per a rebre el sagrament

200229-confirmacio

(Parròquia Claret Lleida-Balàfia) De divendres 28 de febrer a l’1 de març, el grup de la confirmació de la parròquia va fer una sortida a la Saira per preparar la confirmació. Aquest és el seu testimoni:

“Érem 13 adolescents i 2 catequistes. Hi hem parlat de la importància de la confirmació per a un cristià i també de la celebració de la confirmació. La confirmació és important perquè des de la confirmació vivim plenament la vida mateixa de Jesús. És dir, vivim allò mateix que Jesús vivia, estimem allò mateix que Jesús estimava. Amb la confirmació doncs, adquirim un compromís molt seriós per aprofundir en la vida de pregària, en la relació amb els altres, en el treball per tot allò que contribueixi a construir un món més digne, en el testimoni de la fe i en la capacitat de transmetre esperança.

La confirmació és important perquè des de la confirmació viuen plenament la vida mateixa de Jesús. És dir, viuen allò mateix que Jesús vivia, estimen allò mateix que Jesús estimava. Amb la confirmació doncs, adquireixen un compromís molt seriós per aprofundir en la vida de pregària, en la relació amb els altres, en el treball per tot allò que contribueixi a construir un món més digne, en el testimoni de la fe i en la capacitat de transmetre esperança.

Sobre el sagrament vam aprendre que el nucli o el cor de la celebració és la imposició de les mans i la crismació. La imposició de les mans significa que pertanyem totalment a Crist i a l’església i esdevenim testimonis de la fe amb paraules i obres. La crismació o unció amb l’oli expressa que l’Esperit sant serà sempre amb cadascun de nosaltres.

Vam tenir també honor de parlar amb el senyor bisbe de Lleida Salvador Giménez que ens volia conèixer personalment. Ens va preguntar i explicar una mica sobre els sagrament i els evangelis. També ens explicà què és una diòcesi.

Abans de posar en comú, vam reflexionar personalment en unes quantes preguntes relacionades amb la confirmació. Per exemple: per a mi ser cristià és renunciar a…, per a mi creure que Jesús camina al meu costat vol dir…, per a mi creure que l’Esperit em dona vida…, creus en l’amor?, tens raons per les quals sentir-te agraït?, consideres que alguna cosa falta a la societat actual? I quina petjada vols deixar marcada sobre el camí de la teva vida en el teu pas per aquest món? Las respostes eren variades, profundes i interessants. Vam acabar la jornada del dissabte amb una pel·lícula “ el caso de Cristo” i vam expressar la nostra opinió sobre ella.

Vam concloure la trobada amb la celebració eucarística del diumenge i vam tornar a casa contents i agraïts de tantes bones experiències viscudes.”

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection