Com afecta el coronavirus l’activitat dels claretians de Catalunya?

covid19

La Llibreria Claret, col·legis, esplais, parròquies i altres centres vinculats als missioners claretians estan prenent mesures de prevenció contra la propagació del coronavirus d’acord al que dictamina aquests dies el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i a les recomanacions dels diversos bisbats.

“Convertim aquest moment en temps ‘missioner’, de treball, d’oració i d’atenció entre nosaltres i les persones”. És el que demana el superior provincial Ricard Costa-Jussà en el comunicat que ha fet arribar a les comunitats claretianes de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia amb motiu de la crisi provocada pel Covid-19. En el missatge informa que queda anul·lada la trobada de formació que havien previst a Tolosa de Llenguadoc pels propers dies 19 i 20 de març. I demana solidaritzar-se “especialment amb els més vulnerables i malalts que viuen més directament les conseqüències d’aquesta pandèmia”.

L’activitat litúrgica i pastoral

Pel que fa a l’activitat a les parròquies que gestionen els claretians, i seguint també el que recomanen els corresponents bisbats, es mantenen les misses i els funerals. Ho fan seguint les pautes que recomana la Generalitat, entre d’altres, limitant l’afortament a un terç i demanant a la població de risc, entre d’altres, la gent gran, que segueixin les misses per streaming, ràdio o televisió.

En canvi, s’han suspès la resta d’activitats pastorals ordinàries, com la catequesi, l’esplai, grups i escoles de pregària, grups d’harmonització vital-ioga i corals, entre d’altres. I també les trobades previstes per als propers dies, com és el cas del consell interparroquial de dimarts 17, el recés quaresmal de dissabte 21 o el viacrucis de la parròquia de lmmaculat Cor de Maria i  Sant Tomàs de Barcelona. Aquesta suspensió serà, de moment, per a les properes dues setmanes, fins el dia 27 de març.

Totes les comunitats amb presència de claretians resten a l’espera de com progressi la situació sanitària per decidir sobre la celebració de Rams i del conjunt d’actes litúrgics de la Setmana Santa. També es mantenen a l’expectativa els equips que preparen la Pasqua Jove a l’Esquirol i la Pasqua Familiar i d’Adults de Vic.

Els col·legis i els espais socioeducatius

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins al proper dia 27 març, ambdós inclosos, tots els centres educatius del país i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars.

Això afecta l’activitat de l’Esplai Esquirols de Valls i l’Esplai Estel de Barcelona, que s’ha aturat per als propers dies. La Generalitat ha demanat també aquest divendres al migdia el tancament dels centres esportius i, per tant, l’Esportiu Claret de Barcelona tanca les seves portes i les activitats públiques fins el proper 29 de març.

En el cas de les escoles, la mesura afecta l’activitat educativa habitual del Col·legi Claret de Valls i el Col·legi Claret de Barcelona. El Claret de Barcelona ha anul·lat també les visites de les portes obertes. Expliquen que desconeixen per ara si quedaran modificades les dates previstes de Preinscripció. En cas que s’ampliï el termini tornarien a obrir noves dates per a fer les visites guiades en petits grups en horari lectiu.

Cada centre educatiu es comunicarà pels canals habituals amb les famílies per informar sobre la possibilitat de fer un seguiment curricular a distància, tenint en compte les necessitats de cada franja educativa.

A Vic, el Casal Claret també ha tancat portes i no hi haurà activitat durant els propers 14 dies. Pel que fa a les celebracions dominicals, que s’acostumen a fer a la cripta del temple-sepulcre, passaran a fer-se a l’església, que és més àmplia i permetrà que els feligresos mantinguin la distància mínima recomanada per les autoritats sanitàries.

La Llibreria Claret

Pel que fa a activitats programades per als propers dies a Catalunya, s’ha anul·lat la presentació del llibre sobre el bisbe Casaldàliga Un bisbe contra tots els murs prevista pel 26 de març a la Llibreria Claret, i s’ha posposat la presentació del llibre Educació Integral i Transformació del Sistema Educatiu a Catalunya prevista pel proper dimarts dia 17 de març a la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia. Mentrestant, i mentre la Generalitat no indiqui el contrari, la Llibreria Claret es manté oberta.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection