Llocs Claretians

Sallent: Casa Natal de Sant Antoni Maria Claret

>> La Casa Claret és l’àmbit en què s’ubica la casa on va néixer Sant Antoni M. Claret el 23 de desembre del 1807.

>> Els Claretians s’instal·len a la casa del costat l’any 1920. Conserven la cel·la natal com un lloc de pregària i memòria del sant.

>> L’any 1968 s’inaugurà el Temple dedicat a Sant Antoni M. Claret, bastit en els baixos de la casa Natal.

>> L’any 2007, amb motiu del Bicentenari del naixement del P. Claret, s’hi realitza una notable remodelació en tot el conjunt, que afecta sobretot el pati d’entrada, la cel·la natal i els espais de l’antic col·legi. En aquest darrer espai s’hi instal·la una exposició permanent dedicada a la persona i l’obra del P. Claret i als continuadors de la seva tasca arreu del món.

casa_natal_1Aquesta gran casa pairal data de mitjans del s.XV. La família Claret és documentada com a propietària de la casa des del s.XVII. Aquí és on va néixer el P. Claret l’any 1807.Consta d’una planta baixa més dos pisos en alçada al cos principal. Té diferents afegits als laterals i al soterrani. Conserva el celler amb tres tines i dues botes congrenyades. Teulada a dues aigües. Gran escala interior culminada amb una cúpula amb petxines i pintada. Escala i habitacions pintades amb ornamentacions habituals als casals barrocs de finals del XVIII. Menjador amb capella. Façana de pedra picada amb dos portals adovellats. També destaca perquè va ser un lloc habitual d’allotjament de l’oficialitat de l’exèrcit quan aquest estava de pas.

A l’octubre de 2007 es va inaugurar el conjunt de la remodelació d’aquesta casa i l’exposició permanent sobre la vida i l’obra d’Antoni M. Claret. La Casa Claret s’ha convertit en un equipament social i educatiu que pretén donar a conèixer Sant Antoni Maria Claret i ser un punt de connexió de tota la comunitat de claretians.

Podeu descarregar-vos el fulletó informatiu prement aquest enllaç, o visitar la pàgina web dels Llocs Claretians: http://blocs.claret.cat/llocsclaretians

Vic: Casa Mare i Temple-Sepulcre de Sant Antoni Maria Claret

El P. Claret tingué una relació molt especial amb la ciutat de Vic. De fet, és on va fundar la Congregació l’any 1948., però a més a més és important mencionar:

>> A Vic el P. Claret hi arriba per primera vegada un 29 de setembre de 1829; hi entra pel pont del Remei i el carrer de Sant Pere. Hi va per començar els seus estudis eclesiàstics que durarien sis anys. S’allotja al pis de Mn. Fortià Bres.

>> Tria Vic com a residència el gener de 1841; des d’on comença la seva tasca missionera pels pobles de Catalunya i Canàries.

>> A Vic funda la seva obra principal, la Congregació dels Missioners Fills del Cor Immaculat de Maria, el 16 de juliol de 1849.

>> A la catedral de Vic és consagrat arquebisbe de Santiago de Cuba el 6 d’octubre de 1850.

Podeu descarregar-vos el fulletó informatiu prement l’enllaç, o visitar la pàgina web dels Llocs Claretians: http://blocs.claret.cat/llocsclaretians

Comments are closed.

Advent a la Claret

Emissió Beatificacions

Material Catequesi Llibreria Claret

Josep Xifré, de professió missioner

Testimoni Jaime Absalón, activista colombià

Testimoni del missioner Juan Ángel Artiles, claretià a Indonèsia i Timor Oriental

Dia de la Província

adidas ultra boost uncaged collegiate navy another look adidas ultra boost collegiate navy release date adidas ultra boost uncaged collegiate navy release date adidas ultra boost uncaged oxford tan custom dank customs adidas yeezy boost 350 v2 oxford tan new images adidas yeezy boost 350 2 0 oxford tan first look adidas yeezy boost 350 v2 oxford tan more images adidas ultra boost uncaged white reflective drops week adidas ultra boost reflective pack release date adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultraboost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged white tech earth vapour grey adidas ultra boost uncaged black white black boost ultra boost 2016 adidas ultra boost uncaged coming black boost tonal primeknit adidas ultra boost uncaged adidas ultra boost uncaged ray red ultra boost uncaged