Llocs Claretians

Sallent: Casa Natal de Sant Antoni Maria Claret

>> La Casa Claret és l’àmbit en què s’ubica la casa on va néixer Sant Antoni M. Claret el 23 de desembre del 1807.

>> Els Claretians s’instal·len a la casa del costat l’any 1920. Conserven la cel·la natal com un lloc de pregària i memòria del sant.

>> L’any 1968 s’inaugurà el Temple dedicat a Sant Antoni M. Claret, bastit en els baixos de la casa Natal.

>> L’any 2007, amb motiu del Bicentenari del naixement del P. Claret, s’hi realitza una notable remodelació en tot el conjunt, que afecta sobretot el pati d’entrada, la cel·la natal i els espais de l’antic col·legi. En aquest darrer espai s’hi instal·la una exposició permanent dedicada a la persona i l’obra del P. Claret i als continuadors de la seva tasca arreu del món.

casa_natal_1Aquesta gran casa pairal data de mitjans del s.XV. La família Claret és documentada com a propietària de la casa des del s.XVII. Aquí és on va néixer el P. Claret l’any 1807.Consta d’una planta baixa més dos pisos en alçada al cos principal. Té diferents afegits als laterals i al soterrani. Conserva el celler amb tres tines i dues botes congrenyades. Teulada a dues aigües. Gran escala interior culminada amb una cúpula amb petxines i pintada. Escala i habitacions pintades amb ornamentacions habituals als casals barrocs de finals del XVIII. Menjador amb capella. Façana de pedra picada amb dos portals adovellats. També destaca perquè va ser un lloc habitual d’allotjament de l’oficialitat de l’exèrcit quan aquest estava de pas.

A l’octubre de 2007 es va inaugurar el conjunt de la remodelació d’aquesta casa i l’exposició permanent sobre la vida i l’obra d’Antoni M. Claret. La Casa Claret s’ha convertit en un equipament social i educatiu que pretén donar a conèixer Sant Antoni Maria Claret i ser un punt de connexió de tota la comunitat de claretians.

Podeu descarregar-vos el fulletó informatiu prement aquest enllaç, o visitar la pàgina web dels Llocs Claretians: http://blocs.claret.cat/llocsclaretians

Vic: Casa Mare i Temple-Sepulcre de Sant Antoni Maria Claret

El P. Claret tingué una relació molt especial amb la ciutat de Vic. De fet, és on va fundar la Congregació l’any 1948., però a més a més és important mencionar:

>> A Vic el P. Claret hi arriba per primera vegada un 29 de setembre de 1829; hi entra pel pont del Remei i el carrer de Sant Pere. Hi va per començar els seus estudis eclesiàstics que durarien sis anys. S’allotja al pis de Mn. Fortià Bres.

>> Tria Vic com a residència el gener de 1841; des d’on comença la seva tasca missionera pels pobles de Catalunya i Canàries.

>> A Vic funda la seva obra principal, la Congregació dels Missioners Fills del Cor Immaculat de Maria, el 16 de juliol de 1849.

>> A la catedral de Vic és consagrat arquebisbe de Santiago de Cuba el 6 d’octubre de 1850.

Podeu descarregar-vos el fulletó informatiu prement l’enllaç, o visitar la pàgina web dels Llocs Claretians: http://blocs.claret.cat/llocsclaretians

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection