Esplais


Barcelona
Parròquia del Cor de Maria

>> L’Esplai l’Estel va començar a fer colònies durant els estius del 1973 i 1974 a la Parròquia del Cor de Maria pels infants que provenien de catequesi. Aquest fet va donar lloc a la creació, oberta a tot el barri, del Club d’Esplai l’Estel en curs el curs 1974-75.

Des de l’any 1976 el centre està federat en el MCEC (Moviments de Centres d’Esplai Cristians) amb el qual l’Espali comparteix les Línies Bàsiques i l’Ideari.El nostre objectiu fonamental és l’educació en el lleure dels infants i adolescents.

Es vol que tot passant bones estones els infants aprenguin a valer-se per si mateixos, sàpiguen conviure en grup, coneguin tot allò que els envolta, respectin i es preocupin per l’entorn natural…

Actualment, al centre hi ha uns 150 infants des dels 6 anys fins als 16; repartits, per edats en 6 grups:

>> Follets: 6 anys

>> Espurnes: 7 i 8 anys

>> Barrufets: 9 i 10 anys

>> Picasoques: 11 i 12 anys

>> Exploradors: 13 i 14 anys

>> Vigies: 15 i 16 anys

L’equip de monitors i responsables el formen uns 40 joves.

L’esplai l’Estel està vinculat a la Parròquia del Cor de Maria de Barcelona .
 


Valls
Parròquia Mare de Déu del Lledó

>> L’Esplai Esquirols i els Joves Rodamons són dues entitats no lucratives del món de l’educació en el lleure on s’hi organitzen activitats, als cap de setmana, per nens i nenes a partir dels 6 anys fins ben entrada l’edat adolescent.

L’Esplai Esquirols constaria dels 6 fins als 14 anys, i Joves Rodamons seria la continuació, dels 15 anys fins quan es vulgui.

Ambdós grups neixen gràcies a les inquietuds de varies persones per tal d’omplir els caps de setmana d’activitats pels infants i adolescents i que, gràcies a elles, puguin rebre una educació en uns valors que nosaltres creiem importants i que últimament estan una mica descuidats.

L’esplai Esquirols està vinculat a la Parròquia Mare de Déu del Lledó de Valls


Girona
Església Cor de Maria

 

>> L’esplai Claret de Girona iniciar el seu camí l’octubre del 2001 per tal d’oferir una continuïtat als infants de la catequesi.

De seguida es va observar que hi havia molts pocs nens que continuessin la catequesi desprès de la comunió i es va veure que el fet de crear un Esplai podia ser una manera de donar continuïtat a la catequesis tot compartint una sèrie de valors com ara l’amistat, el companyerisme… valors importants per ajudar als joves en la seva formació com a persones.

L’Esplai té lloc cada dissabte (excepte festius) de 16-19h  amb la possibilitat de participar en el grup de joves en l’animació de la missa. Durant l’any és realitzen dues convivències de cap de setmana i dues sortides al mes de tarda a Girona o rodalies.

La coordinació de centres de l’esplai (CCE), es l’entitat que agrupa els centres de l’esplai del bisbat de Girona i dins d’aquesta hi ha la Fundació Esplai Girona (membre  de la coordinació catalana de colònies, casals i clubs d’esplai) de la qual l’Esplai Claret de Girona en formem part.

L’esplai Claret de Girona està vinculat a l’Església del Cor de Maria de Girona.


 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Advent a la Claret

Emissió Beatificacions

Material Catequesi Llibreria Claret

Josep Xifré, de professió missioner

Testimoni Jaime Absalón, activista colombià

Testimoni del missioner Juan Ángel Artiles, claretià a Indonèsia i Timor Oriental

Dia de la Província

adidas ultra boost uncaged collegiate navy another look adidas ultra boost collegiate navy release date adidas ultra boost uncaged collegiate navy release date adidas ultra boost uncaged oxford tan custom dank customs adidas yeezy boost 350 v2 oxford tan new images adidas yeezy boost 350 2 0 oxford tan first look adidas yeezy boost 350 v2 oxford tan more images adidas ultra boost uncaged white reflective drops week adidas ultra boost reflective pack release date adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultraboost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged white tech earth vapour grey adidas ultra boost uncaged black white black boost ultra boost 2016 adidas ultra boost uncaged coming black boost tonal primeknit adidas ultra boost uncaged adidas ultra boost uncaged ray red ultra boost uncaged