La Congregació Claretiana

>> La nostra Congregació va ser fundada per Sant Antoni M. Claret a Vic (Osona), el 16 de Juliol de 1849 a l’antic Seminari diocesà amb la finalitat de difondre l’evangelització catòlica a les missions, l’educació dels infants i també dels joves. Ens diem Fills de l’Immaculat Cor de Maria o Missioners Claretians. Actualment som 3.000 Missioners Claretians repartits en més de 60 països pels cinc continents i organitzats en unes 350 comunitats. Som originaris de 55 nacions diferents i comptem amb unes 80 llengües maternes. La nostra vocació en el si de l’Església és la transmissió de la Paraula de Déu amb la qual anunciem l’Evangeli de Crist.

>> El procés de consolidació i expansió de la Congregació va ser constant. Aquesta s’anava fent present en diversos països d’Europa, Amèrica i Xina, i duia a terme la predicació de l’Evangeli, tant en les seves formes tradicionals (missions populars i exercicis espirituals), com en unes altres de més noves per a la Congregació (ensenyament i parròquies). Es van fundar revistes i es van inaugurar editorials, tot d’acord amb la inspiració claretiana de l’apostolat de la ploma. No van mancar tampoc durant aquests anys proves i patiments: durant la revolució mexicana (1927) va morir màrtir el P. Andreu Solà; i durant la guerra civil espanyola (1936) van arribar a ser martiritzats 271 missioners -pares, germans i estudiants-, entre els quals els 51 Beats Màrtirs de Barbastre. El 1949 van ser expulsats de Xina tots els missioners claretians.

>> També durant el 1949 es va celebrar el primer centenari de la Congregació, que ja contava amb 2.638 professos i 160 novicis. La Congregació s’havia internacionalitzat: estava present en 25 nacions, i el Superior General escollit aquell mateix any va ser un alemany, el P. Peter Schweiger. La canonització del Fundador, Antoni Maria Claret i Clarà, el 7 de maig de 1950, va marcar una fita congregacional històrica. No només era el reconeixement de la santedat d’un home, sinó sobretot un respatller eclesial a l’obra de la Congregació. Va tenir una importància rellevant la celebració del Concili Vaticà II, que va suposar també la renovació congregacional, i d’aprofundiment en la pròpia identitat claretiana dins de l’Església i d’impuls missioner. Aquest procés de renovació ha tingut una continuïtat i s’ha reafirmat durant els anys successius, simultaniejant-lo amb l’expansió de la Congregació a l’Àfrica, l’Àsia i l’Est d’Europa. No només s’han obert posicions en nous països, sinó també nous fronts i activitats pastorals: centres bíblics, missions populars renovades, servei específic als consagrats, compromisos concrets per la pau, la justícia i la salvaguarda de la creació, presència entre pobres, marginats i emigrants, promoció de mitjans de comunicació social i del diàleg interreligiós, fonamentalment.

160509_gobierno_general>> El darrer i XXV Capítol General de la Congregació, celebrat el 2015, escollí el següent Govern General pel sexenni 2015- 2021: Mathew Vattamattam (Superior General), Gonzalo Fernández (Vicari i Prefecte d’Espiritualitat), Henry Omoniosaye (Consultor sense prefectura), Artur Teixeira (Prefecte d’Apostolat), Leo Dalmao (Prefecte de Formació), Manuel Tamargo (Prefecte d’Economia), Carlos Verga (Prefecte de Pastoral Juvenil i Vocacional), i José Félix Valderrábano (Secretari General).

>> Actualment la Congregació és present a uns 66 països dels cinc continents i compta amb poc més de 3000 membres: 22 bisbes, 2.182 sacerdots, 1 diaca permanent, 148 germans, 521 estudiants professos i 117 novicis.

 

Comments are closed.

Advent a la Claret

Emissió Beatificacions

Material Catequesi Llibreria Claret

Josep Xifré, de professió missioner

Testimoni Jaime Absalón, activista colombià

Testimoni del missioner Juan Ángel Artiles, claretià a Indonèsia i Timor Oriental

Dia de la Província

adidas ultra boost uncaged collegiate navy another look adidas ultra boost collegiate navy release date adidas ultra boost uncaged collegiate navy release date adidas ultra boost uncaged oxford tan custom dank customs adidas yeezy boost 350 v2 oxford tan new images adidas yeezy boost 350 2 0 oxford tan first look adidas yeezy boost 350 v2 oxford tan more images adidas ultra boost uncaged white reflective drops week adidas ultra boost reflective pack release date adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultraboost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged white tech earth vapour grey adidas ultra boost uncaged black white black boost ultra boost 2016 adidas ultra boost uncaged coming black boost tonal primeknit adidas ultra boost uncaged adidas ultra boost uncaged ray red ultra boost uncaged