La Congregació Claretiana

>> La nostra Congregació va ser fundada per Sant Antoni M. Claret a Vic (Osona), el 16 de Juliol de 1849 a l’antic Seminari diocesà amb la finalitat de difondre l’evangelització catòlica a les missions, l’educació dels infants i també dels joves. Ens diem Fills de l’Immaculat Cor de Maria o Missioners Claretians. Actualment som 3.000 Missioners Claretians repartits en més de 60 països pels cinc continents i organitzats en unes 350 comunitats. Som originaris de 55 nacions diferents i comptem amb unes 80 llengües maternes. La nostra vocació en el si de l’Església és la transmissió de la Paraula de Déu amb la qual anunciem l’Evangeli de Crist.

>> El procés de consolidació i expansió de la Congregació va ser constant. Aquesta s’anava fent present en diversos països d’Europa, Amèrica i Xina, i duia a terme la predicació de l’Evangeli, tant en les seves formes tradicionals (missions populars i exercicis espirituals), com en unes altres de més noves per a la Congregació (ensenyament i parròquies). Es van fundar revistes i es van inaugurar editorials, tot d’acord amb la inspiració claretiana de l’apostolat de la ploma. No van mancar tampoc durant aquests anys proves i patiments: durant la revolució mexicana (1927) va morir màrtir el P. Andreu Solà; i durant la guerra civil espanyola (1936) van arribar a ser martiritzats 271 missioners -pares, germans i estudiants-, entre els quals els 51 Beats Màrtirs de Barbastre. El 1949 van ser expulsats de Xina tots els missioners claretians.

>> També durant el 1949 es va celebrar el primer centenari de la Congregació, que ja contava amb 2.638 professos i 160 novicis. La Congregació s’havia internacionalitzat: estava present en 25 nacions, i el Superior General escollit aquell mateix any va ser un alemany, el P. Peter Schweiger. La canonització del Fundador, Antoni Maria Claret i Clarà, el 7 de maig de 1950, va marcar una fita congregacional històrica. No només era el reconeixement de la santedat d’un home, sinó sobretot un respatller eclesial a l’obra de la Congregació. Va tenir una importància rellevant la celebració del Concili Vaticà II, que va suposar també la renovació congregacional, i d’aprofundiment en la pròpia identitat claretiana dins de l’Església i d’impuls missioner. Aquest procés de renovació ha tingut una continuïtat i s’ha reafirmat durant els anys successius, simultaniejant-lo amb l’expansió de la Congregació a l’Àfrica, l’Àsia i l’Est d’Europa. No només s’han obert posicions en nous països, sinó també nous fronts i activitats pastorals: centres bíblics, missions populars renovades, servei específic als consagrats, compromisos concrets per la pau, la justícia i la salvaguarda de la creació, presència entre pobres, marginats i emigrants, promoció de mitjans de comunicació social i del diàleg interreligiós, fonamentalment.

160509_gobierno_general>> El darrer i XXV Capítol General de la Congregació, celebrat el 2015, escollí el següent Govern General pel sexenni 2015- 2021: Mathew Vattamattam (Superior General), Gonzalo Fernández (Vicari i Prefecte d’Espiritualitat), Henry Omoniosaye (Consultor sense prefectura), Artur Teixeira (Prefecte d’Apostolat), Leo Dalmao (Prefecte de Formació), Manuel Tamargo (Prefecte d’Economia), Carlos Verga (Prefecte de Pastoral Juvenil i Vocacional), i José Félix Valderrábano (Secretari General).

>> Actualment la Congregació és present a uns 66 països dels cinc continents i compta amb poc més de 3000 membres: 22 bisbes, 2.182 sacerdots, 1 diaca permanent, 148 germans, 521 estudiants professos i 117 novicis.

 

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection