La Província de Catalunya

La Província Claretiana de Catalunya comprèn el territori del Principat, i fins el dia 1 de gener de 2013 comprenia també una comunitat-missió a l’estat de Rondônia (Brasil), que en l’actualitat depèn directament de la Província del Brasil. Fins al 1962 comprenia també Aragó i València.

És considerada la «Província Mare» de la Congregació Claretiana, ja que aquesta fou fundada pel sallentí Sant Antoni Maria Claret a Vic el 16 de juliol del 1849. Per tant té el goig i la responsabilitat de mantenir els «Llocs fundacionals» de Vic i Sallent al servei de tota la Congregació i l’Església. I durant força anys va ser el lloc de formació de nombrosos lleves de missioners, especialment a la Universitat de Cervera, on els Claretians van ser-hi del 1987 i fins el 1936.

Claretians catalans van ser els iniciadors de la Congregació a una bona colla de països d’Europa, Àfrica i d’Amèrica Llatina, i la seva presència ha estat també molt significativa al Japó i a Roma.

Durant la revolució del 1936, la Congregació Claretiana va ser una de les més castigades. Dels 272 assassinats a Espanya per la seva condició de cristians i religiosos, 128 eren de Catalunya. Vint-i-cinc d’ells formaven part del grup de cinquanta-un màrtirs de Barbastre, beatificats per Joan Pau II el 1992. També tenim un altre màrtir beat, el P. Andreu Solà, víctima el 1927 de la revolució mexicana. I un Servent de Déu, el protomàrtir P. Francesc Crusats, martiritzat a la Selva del Camp l’any 1868.

Iniciatives pròpies de carisma evangelitzador

Al llarg de la seva història, els Claretians de Catalunya han desenvolupat diverses iniciatives pròpies del seu carisma evangelitzador:

– La predicació popular i la catequesi: recessos, Exercicis Espirituals, missions populars

– L’edició i distribució de llibres i audiovisuals, a través de l’Editorial, LLibreria i Distribuïdora Claret

– L’educació en diversos col·legis

– Les associacions i moviments laïcals, com l’Hora-3

– L’animació en la fe de col·legis, propis i d’altres Congregacions Religioses

– L’animació de comunitats cristianes parroquials

– L’animació i formació d’agents evangelitzadors: religiosos, preveres diocesans, seminaristes i laics

– La docència superior en Bíblia, Teologia, Filosofia i Teologia

– L’atenció humana i religiosa dels immigrants, tant els provinents d’altres parts de la Península com, ara, d’altres països del món

– La promoció de la llengua i la cultura catalana

– El servei jurídic als bisbats i a la vida religiosa

Activitats

Actualment els Claretians de Catalunya són 85 membres, dels quals 76 es troben a Catalunya i 9 a d’altres llocs (Brasil, República Dominicana, Estats Units, Madrid). Formem 10 comunitats a Catalunya, i portem endavant, entre altres, aquestes activitats:

– Els llocs fundacionals de Vic (Casa mare i Temple Sepulcre del P. Claret) i Sallent (Casa Natal del P. Claret)

– 2 col·legis, a Barcelona i a Valls i un Club Esportiu a Barcelona, en el conjunt del Col·legi

– L’editorial Claret (Editorial, Llibreria i Distribuïdora de Llibres), a Barcelona

– La Fundació Claret, amb seu a Barcelona

– L’ONG Enllaç Solidari, que actua principalment a l’Estat de Rondônia (Brasil)

– 6 parròquies, ubicades a les ciutats de Barcelona (2), LLeida, Sallent, Sant Boi i Valls

– 4 esglésies i capelles no parroquials a Girona, Sallent, Vic i Montgat

– Casa d’Espiritualitat a Vic

– Casa de Colònies a Montgat

– Espai Martirial al Mas Claret (Cervera)

– Casal Claret de Vic

– Centre Claret de Girona, que inclou el Centre de Catequesi fundat el 1927

– Arxiu Pairal, de la Casa Mare i dels inicis de la Congregació

La nostra Província també acull, a Vic, una institució Congregacional: el Centre d’Espiritualitat Claretiana (CESC), gestionat per un equip internacional. La seva finalitat és la investigació i difusió de la vida i l’obra de Sant Antoni Maria Claret.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection